Cees Nooteboom

Cees Nooteboom

Cees Nooteboom y Jürgen Partenheimer, Bad Homburg, 2005

Cees Nooteboom (1933), destacado escritor e hispanista neerlandés del siglo XX.

Biografía

En sus libros expresa su voluntad europeísta y cosmopolita a través de diversos escenarios: su novela Mokusei se ambienta en Japón, o El desvío a Santiago, en España. Es autor también de las novelas Rituales y El día de todas las almas.

Bibliografía

  • 1954 - Phillip en de anderen (roman, Querido)
  • 1956 - De doden zoeken een huis (gedichten, Querido)
  • 1958 - De verliefde gevangene (roman, Querido)
  • 1959 - Koude gedichten (gedichten, Querido)
  • 1959 - De zwanen van de Theems (toneel)
  • 1960 - Het zwarte gedicht (gedichten, Querido)
  • 1961 - De koning is dood (roman, De Roos)
  • 1963 - Een middag in Bruay (reisverhalen)
  • 1963 - De ridder is gestorven (roman, Querido)
  • 1964 - Gesloten gedichten (gedichten, De Bezige Bij)
  • 1965 - Een nacht in Tunesië (reisverhalen)
  • 1968 - Een ochtend in Bahia (reisverhalen)
  • 1968 - De Parijse beroerte (reportage)
  • 1970 - Gemaakte gedichten (gedichten, De Bezige Bij)
  • 1971 - Bitter Bolivia / Maanland Mali (reisverhalen)
  • 1978 - Open als een schelp - dicht als een steen (gedichten, Arbeiderspers)
  • 1978 - Een avond in Isfahan (reisverhalen)
  • 1980 - Rituelen (roman, Arbeiderspers)
  • 1980 - Nooit gebouwd Nederland. 'want tussen droom en daad staan wetten in de weg en practische bezwaren...' (Essay)
  • 1981 - Voorbije passages, reisverhalen (reisverhalen)
  • 1981 - Een lied van schijn en wezen (roman, De Arbeiderspers)
  • 1981 - Voorbije passages 2 (reisverhalen)
  • 1982 - Gyges en Kandaules. Een koningsdrama (toneel)
  • 1982 - Mosukei! (novelle, De Arbeiderspers)
  • 1982 - Aas (gedichten, Arbeiderspers)
  • 1983 - Waar je gevallen bent, blijf je (reisverhalen)
  • 1984 - Vuurtijd, IJstijd. Gedichten 1955-1983 (gedichten, Arbeiderspers)
  • 1984 - In Nederland (roman, De Arbeiderspers)
  • 1985 - De zucht naar het Westen (reisverhalen)
  • 1986 - De dichter en de dingen
  • 1986 - De Boeddha achter de schutting. Aan de oever van de Chaophraya (novelle, Kwadraat)
  • 1986 - Het Spaans van Spanje
  • 1988 - De brief
  • 1989 - De wereld een reiziger (reisverhalen)
  • 1989 - Het gezicht van het oog (gedichten, Arbeiderspers)
  • 1990 - Berlijnse notities (reisverhalen, Singel - pockets)
  • 1991 - Rollende stenen, getijde, met schilderijen van J. van den Berg
  • 1991 - Vreemd water (reisverhalen, De Arbeiderspers)
  • 1991 - Het volgende verhaal (boekenweekgeschenk, De Arbeiderspers)
  • 1992 - De omweg naar Santiago (reisverhalen)
  • 1992 - Zurbaránk (reisverhalen)
  • 1993 - Groeneveld: herinneringen aan een landhuis in Baarn 1946-1966
  • 1993 - De ontvoering van Europa (Essay)
  • 1993 - Zelfportret van een ander. Dromen van het eiland en de stad van vroeger, prozagedichten
  • 1993 - De koning van Suriname (reisverhalen)
  • 1995 - Van de lente de dauw. Oosterse reizen (reisverhalen, De Arbeiderspers)
  • 1997 - De koning van Suriname (reisverhalen)
  • 1997 - De filosoof zonder ogen: Europese reizen (reisverhalen)
  • 1997 - 1997 Terugkeer naar Berlijn (reisverhalen)
  • 1998 - Allerzielen (roman, Atlas)
  • 1999 - Zo kon het zijn (gedichten, Contact)
  • 2000 - Bitterzoet, honderd gedichten van vroeger en zeventien nieuwe (gedichten, De Arbeiderspers)
  • 2002 - Nootebooms Hotel
  • 2004 - Paradijs Verloren (roman, Atlas)
  • 2005 - Het geluid van Zijn naam. Reizen door de Islamitische wereld
  • 2005 - De slapende goden | Sueños y otras mentiras (een livre de peintre met lithografieën van Jürgen Partenheimer, Ergo Pers)
Obtenido de "Cees Nooteboom"

Wikimedia foundation. 2010.

Mira otros diccionarios:

  • Cees Nooteboom — am 17. März 2011 in Köln Cornelis Johannes Jacobus Maria (Cees) Nooteboom (* 31. Juli 1933 in Den Haag) ist ein niederländischer Schriftsteller. Sein Werk umfasst Romane, Novellen, Reiseberichte und Gedichte; er war auch als …   Deutsch Wikipedia

  • Cees Nooteboom — Cees Nooteboom, né Cornelis Johannes Jacobus Maria Nooteboom le 31 juillet 1933 à La Haye, est un écrivain néerlandais. Auteur d’une œuvre inclassable qui va du roman philosophique à l’essai journalistique en passant par des chroniques de voyages …   Wikipédia en Français

  • Cees Nooteboom — Cees Nooteboom, born Cornelis Johannes Jacobus Maria Nooteboom, July 31, 1933, in the Hague) is a Dutch author. He has won the P. C. Hooft Award, the Pegasus Prize, the Austrian State Prize for European Literature and the Constantijn Huygens… …   Wikipedia

  • Cees Noteboom — Cees Nooteboom (rechts) mit Jürgen Partenheimer, 2005 Cornelis Johannes Jacobus Maria Nooteboom (* 31. Juli 1933 in Den Haag) ist einer der bedeutendsten niederländischen Schriftsteller der Gegenwart. Sein Werk umfasst Romane, Novellen,… …   Deutsch Wikipedia

  • Cees — ist ein männlicher Vorname, der vor allem in den Niederlanden vorkommt. Er ist eine Kurzform von Cornelis, mit der wahrscheinlichen Bedeutung Der Gehörnte, vom lateinischen cornu (Horn). Eine andere Schreibweise ist Kees. Bekannte Namensträger… …   Deutsch Wikipedia

  • Nooteboom — ist der Name folgender Personen Daniël Nooteboom (1910–1932) niederländischer Schachspieler Cees Nooteboom (* 1933) niederländischer Schriftsteller Nooteboom ist auch der Name eines Unternehmens Koninklijke Nooteboom Trailers, ein… …   Deutsch Wikipedia

  • Nooteboom — Family name Related names Nottebohm, Nussbaum, Mandelbaum, Wallbaum, Eichel, Eichelbaum, Eichelmann Nooteboom is the surname of: Cornelis (Johannes Jacobus Maria) Cees Nooteboom (Noteboom) (born 1933, the Hague), a Dutch author Daniël Nooteboom… …   Wikipedia

  • Cees — niederländische Kurzform von → Cornelius (Bedeutung angelehnt an einen römischen Geschlechternamen). Namensträger: Cees Nooteboom, niederländischer Schriftsteller …   Deutsch namen

  • Nooteboom — Nooteboom,   Cees, eigentlich Cornelis Johannes Jacobus Maria Nooteboom, niederländischer Schriftsteller, Journalist und Literaturkritiker, * Den Haag 31. 7. 1933. Neben Romanen und Erzählungen (»Philip en de anderen«, 1955, deutsch »Das Paradies …   Universal-Lexikon

  • Nooteboom, Cees — ▪ Dutch author in full  Cornelis Johannes Jacobus Maria Nooteboom  born July 31, 1933, The Hague, Neth.       Dutch writer known for his novels and travel writing.       Nooteboom was educated at an Augustinian monastery school at Eindhoven,… …   Universalium


Compartir el artículo y extractos

Link directo
Do a right-click on the link above
and select “Copy Link”

We are using cookies for the best presentation of our site. Continuing to use this site, you agree with this.