Valen Hsu

Valen Hsu

Valen Hsu Ru Yun (Chino tradicional: 许茹芸; chino: 许茹芸, pinyin: Xǔ Rúyún, Taipei, 20 de septiembre de 1974) es una cantante, compositora y actriz taiwanesa, ampliamente conocida como Xiu Xiu en Asia, por ser interpretes de baladas de amor que obtuvo el apodo de la Reina de las canciones del amor. Sus canciones son en su mayoría son cantandos en mandarín, cantonés, con algunas excepciones.

Contenido

Biografía

Valen comenzó a tocar el piano a la edad de 4 años, y siguió una formación clásica. Fue descubierta en 1993 durante los años de su escuela, mientras trabajaba en un restaurante en Taipei. Se le ofreció entonces un contrato con la discográfica taiwanesa What's Music, donde comenzó a grabar su álbum comercial por primera vez a la edad de 19 años.

Discografía

  • Giugno 1995 - Tau Hao (討好)
  • Marzo 1996 – Lei Hai (Mare di lacrime) (淚海)
  • Settembre 1996 – Ru Guo Yun Zhi Dao (Se la nuvola sapesse) (如果雲知道)
  • 1996 - Neighbor (鄰居) - Singolo di Fan Club
  • Giugno 1997 – Ri Guang Ji Chang (Aeroporto del sole) (日光機場)
  • Settembre 1997 – Ru Ci Jing Cai - Best Of… (茹此精彩十三首 - 新歌加精選 港版) – Versione di Hong Kong
  • Novembre 1997 - Ru Ci Jing Cai - Best Of… (茹此精彩十三首 - 新歌加精選 臺版) – Versione di Taiwan
  • Giugno 1998 – Wo Yi Ran Ai Ni (Amandoti ancora) (我依然愛你)
  • Dicembre 1998 – Ni Shi Zui Ai (L'amore migliore) (你是最ㄞˋ愛)
  • Agosto 1999 – Zhen Ai Wu Di (Vittoria) (真愛無敵)
  • Settembre 1999 – Piano Diary (鋼琴記事簿)
  • Novembre 1999 – I’m This Happy (我就是這麼快樂) - Versione in cantonese
  • Maggio 2000 – Nan De Hao Tian Qi (難得好天氣)
  • Dicembre 2000 – Hua Kai (花開)
  • Giugno 2001 – Liu Jin Shi Zai - Best Of… (流金十載-許茹芸全記錄)
  • Giugno 2001 – Single Diary - Best Of… (單身日記-1995-2001)
  • Settembre 2001 – Zhi Shuo Gei Ni Ting (Voglio solo dirti) (只說給你聽)
  • Novembre 2002 – Yun Kai Le (芸開了)
  • Giugno 2003 – Valen Hsu’s Movie Ballads – Cloud Stay (許茹芸的愛情電影主題曲 - 雲且留住)
  • Dicembre 2003 – I love the nights of autumn - Best Of… (我愛夜)
  • Febbraio 2005 – Valen Hsu - Best Of Classics… (許茹芸 / 國語真經典)
  • Aprile 2007 – Pleasant to Hear (好聽) - Singolo
  • Dicembre 2007 – 66° Pohjoista Leveyttä (北緯六十六度)
  • Luglio 2009 – My Love Journey 1km (愛·旅行· 一公里)

Interpretación teatral

Películas y televisión

  • 2002 - Come to My Place - "來我家吧" Regista: Cheng Ze Niou (Cast: Valen Hsu, F4)
  • 2005 - After This Our Exile - "父子" Regista: Patrick Lam (Cast: Aaron Kwok, Charlie Yeung, Valen Hsu)

Libro

  • 2003 - 此時快樂的代價 (Raccolta di poesie brevi)
  • 2006 - 五感美人 (Senso di bellezza)
  • 2008 - 小心輕放 (Fragile - due libri di poesie brevi)
  • 2009 - 我想要和你做朋友 (Voglio essere tuo amico - un libro per la Fondazione Hope)

Spot publicitario y humanitario

  • 1996 - Esprit - Portavoce abbigliamento
  • 1998 - AB Call - Servizio cercapersone
  • 1998 - Concerto Umanitario ICRT
  • 1999 - Head & Shoulders - Spot pubblicitario shampoo (Parte 1 - Taiwan, Singapore ed Hong Kong)
  • 1999 - WHO - Corsa umanitaria per il Rwanda
  • 1999 - Head & Shoulders - Spot pubblicitario shampoo (Parte 2 - Taiwan, Singapore ed Hong Kong)
  • 1999 - Cable & Wireless - Spot pubblicitario telefonia (Hong Kong)
  • 2002 - Tai Ping - Spot pubblicitario Soda Crackers (Cina ed Hong Kong)
  • 2002 - O Smile - Spot pubblictario biscotti (Taiwan)
  • 2003 - Mei Bei Jia - Spot pubblicitario shampoo (Cina)
  • 2006 - Portavoce di Chantecaille
  • 2006 - Rice Beauty - Spot pubblicitari e portavoce

Enlaces externos


Wikimedia foundation. 2010.

Mira otros diccionarios:

  • Valen Hsu — Infobox Chinese language singer and actor name = Valen Hsu caption = chinesename = tradchinesename = 許茹芸 simpchinesename = 许茹芸 pinyinchinesename = Xǔ Rú Yún jyutpingchinesename = birthname = 許宏琇 (zh p|p=Xǔ Hóng Xiù) ancestry = origin = Republic… …   Wikipedia

  • My Love Journey 1km — Studio album by Valen Hsu Released July 15, 2009 …   Wikipedia

  • Mandopop — (simplified Chinese: 华语流行音乐; traditional Chinese: 華語流行音樂; pinyin: Huáyǔ liúxíng yīnyuè) is a colloquial abbreviation for Mandarin popular music. It is categorized as a subgenre of commercial Chinese language music within C pop. Mandopop was the… …   Wikipedia

  • Mandopop — Mandopop  обобщающий термин для классификации китайской популярной музыки, сокращение от англ. «Mandarin popular music». Эта музыка популярна в Азии, особенно среди людей разговаривающих на стандартном китайском языке, в Китае, Малайзии,… …   Википедия

  • Jay Chou — Chou on the red carpet at the MTV Asia Aid, Bangkok, Thailand, 2005 Chinese name 周杰 …   Wikipedia

  • Beijing Welcomes You — (zh tsp|t=北京歡迎你|s=北京欢迎你|p=Běijīng huānyíng nǐ) is a feature song for the 100 day countdown of the 2008 Summer Olympics held in Beijing, China. The song comprises one hundred famous artists and entertainers from mainland China, Taiwan, Hong Kong,… …   Wikipedia

  • Mandopop — (Mandarin Popular Music, chinesisch: 華語流行音樂) ist eine Unterkategorie des sogenannten C Pop (Chinesische Pop Musik). Mandopop kommt hauptsächlich aus Taiwan und wird, wie der Name schon andeutet, in Hochchinesisch (Mandarin) gesungen, da hierdurch …   Deutsch Wikipedia

  • Mike He — Chinese name 賀軍翔 (Traditional) Chinese name 贺军翔 (Simplified) Pinyin Hè Jūnxiáng (Mandarin) Origin …   Wikipedia

  • After This Our Exile — Infobox Film name = After This Our Exile director = Patrick Tam producer = Li kuang Chiu Eric Tsang Yu Dong written = Patrick Tam Kai Leong Tian starring = Aaron Kwok Charlie Yeung Gouw Ian Iskandar music = Robert Ellis Geiger editing = Patrick… …   Wikipedia

  • Meeia Foo — Chinese name 符瓊音 (Traditional) Chinese name 符琼音 (Simplified) Pinyin Fú Qióng Yīn (Mandarin) Origin …   Wikipedia


Compartir el artículo y extractos

Link directo
Do a right-click on the link above
and select “Copy Link”

We are using cookies for the best presentation of our site. Continuing to use this site, you agree with this.